
Lindströmi kotletid
Lindströmi pihvid on põhjamaise argitoidu klassika. Nime sünniloo kohta liigub mitmeid legende, kuid pihvide peamised koostisosad on ikka samad – kvaliteetne veisehakkliha, marineeritud peet, sibul ja kapparid.
Siinne retsept on klassikust valmistusviisi poolest mugavam, sest lihapalle ahjuplaadil küpsetades säästad kööki pannil praadimisest tekkivatest rasvapritsmetest. Puhta veisehakkliha asemel on siin mahlaka tulemuse nimel kasutatud veise-seahakklihasegu, lisasärtsu annab teraline sinep. Pane tähele, et esialgu suurena tunduv sibulakogus kahaneb praadides oluliselt, praesibul ise maitseb lihapallides võrreldes toore hakitud sibulaga aga oluliselt magusamalt.
600 g Kotimaista veise-seahakkliha
200 g marineeritud peeti, jämedalt riivitud
3-4 keskmise suurusega punasibulat, kooritud ja hakitud
50 g riivsaia, eelnevalt vees või piimas leotatud ja nõrutatud
1 väike purk kappareid, nõrutatud ja veidi hakitud
1 muna
1 spl terasinepit
1 tl purustatud musta pipart
1 tl soola
Sibula praadimiseks 1 spl võid
Esmalt prae sibul. Selleks sulata pannil tasasel kuumusel või ning hauta selles hakitud sibulat 10-15 minutit. Tõsta pliidilt ja lase jahtuda. Samal ajal sega suures kausis hakkliha, leotatud ja nõrutatud riivsai, jämedalt riivitud marineeritud peet, veidi peenemaks hakitud kapparid, muna, sinep ja sool-pipar. Lisa jahtunud sibul ja sega kõik uuesti hästi läbi. Veereta lihapallimassist meelepärase suurusega lihapallid. Paras suurus võiks jääda tennise- ja pingpongipalli suuruse vahele, sest liiga suured küpsevad liiga kaua ja väiksemad võivad ahjus kuivaks küpseda. Lao lihapallid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta pöördõhuga režiimil praeahjus 180 kraadi juures 30 minutit.