Otse sisu juurde
Prisma
Tooted

Tšilli-šokolaadikook

Tšilli lisab šokolaadikoogile mõnusat särtsu. Tšilli kogust ja teravust saad lihtsalt vastavalt oma maitsele kohandada. Kaunista kook tšilli-šokolaadiglasuuriga.

Valmistamine

Kook

  1. Võta või umbes tund enne küpsetamist külmkapist välja, et see oleks kokkamise ajaks toatemperatuuril.
  2. Eelkuumuta ahi 175 kraadini. Kata 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Määri ääred võiga ja puista üle riivsaiaga.
  3. Vahusta toasoe või ja suhkur omavahel kohevaks seguks. Lisa ükshaaval munad, jätkates vahustamist.
  4. Sulata šokolaad mikrolaineahjus madalal kuumusel, aeg-ajalt segades. Haki tšilli peeneks ja sega sulatatud šokolaadi hulka. Lisa šokolaadi-tšillisegu või-suhkrusegule. Sega omavahel kuivained ja lisa need ettevaatlikult taignasse. Väldi üleliigset segamist, et tainast liialt õhku välja ei läheks.
  5. Vala tainas vormi ja küpseta ahju alumisel tasemel umbes 30 minutit. Lase koogil enne glasuuriga katmist jahtuda.

Glasuur

  1. Sulata šokolaad mikrolaineahjus madalal kuumusel, aeg-ajalt segades.
  2. Sega sulanud šokolaadi hulka või.
  3. Haki tšilli peeneks ja lisa šokolaadisegusse.
  4. Määri glasuur koogile.

Kaunistamine

  1. Kaunista kook vastavalt oma maitsele tšillihelveste ja õhukeste värske tšilli viiludega. Kook säilib toatemperatuuril paar päeva.