Pohla-kaerapirukas
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Sisaldab muna, Sisaldab laktoosi, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Emadepäev, Isadepäev, Lastepidu, Keskmine valmistusaeg, Lihtne valmistada, Sünnipäev, Suvi, Marjad, Piknik, Magustoit

Pohla-kaerapirukas

10 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 200 g
    võid või margariini
  • 1 dl
    suhkrut
  • 2
    kanamuna
  • 6 dl
    nisujahu
  • 2 tl
    küpsetuspulbrit
  • 1 tl
    kaneeli
  • 2.5 dl
    pohlamoosi
  • Kaera-purusegu:
  • 50 g
    võid või margariini
  • 2 dl
    kaerahelbeid
  • 0.5 dl
    suhkrut
  • 1 tl
    vanillisuhkrut
  • Peale:
  • tuhksuhkrut
 

Valmistamisjuhend

Vahusta margariin ja suhkur. Lisa pidevalt segades ükshaaval munad. Sega omavahel kuivained ja lisa need tainale. Vajuta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud pirukavormi (u 30 cm) põhja ja servadesse. Kata moosiga. Sega kausis kokku külm rasvaine, kaerahelbed ja suhkur. Raputa purusegu pirukale. Küpseta pirukat 200-kraadise ahju keskmises osas umbes 25 minutit. Lõika jahtunud kook tükkideks. Sõelu pinnale tuhksuhkrut.