Pohla-vanillikeerud
Meeldib
5 1
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Piknik, Jõulud, Lihavõtted, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Varu aega, Lastepidu, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna

Pohla-vanillikeerud

30 tükki
Varu aega
Keskmine raskusaste

 

Pane tainasse vanillikastet ja täida saiakesed pohladega. Paku suus sulavaid pohla-vanillikeerdusid kohvi kõrvale.

Lisa

Koostisosad

  • 1 purk
    (0,25 l) vanillikastet
  • 2.5 dl
    vett
  • 50 g
    pärmi
  • 1
    kanamuna
  • 1.5 dl
    suhkrut
  • 1 tl
    soola
  • 2 tl
    jahvatatud kardemoni
  • 15 dl
    nisujahu
  • 150 g
    margariini või võid
  • Täidis:
  • 100 g
    margariini või võid
  • 2 dl
    tuhksuhkrut
  • 2 sl
    nisujahu
  • 1 sl
    vanillisuhkrut
  • 2 dl
    pohli
  • Määrimiseks:
  • 1
    kanamuna
 

Valmistamisjuhend

Kuumuta vanillikaste ja vesi käesoojaks. Lahusta vedelikus pärm. Lisa muna, suhkur, sool ja kardemon. Lisa ka osa jahust ning sega ühtlaseks. Lisa pehme rasvaine ja ülejäänud jahu. Sõtku sitkeks tainaks. Lase tainal rätiku all soojas kohas kahekordseks kerkida.

Rulli tainas umbes 30 x 60 cm suuruseks leheks. Sega kokku pehme rasvaine, tuhksuhkur, jahu ja vanillisuhkur. Määri segu tainale. Raputa peale pohlad. Keera tainas rulli. Lõika rullist kettaid. Tõsta saiakesed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase 15 minutit kerkida. Määri saiakesed munaga. Küpseta 225-kraadise ahju keskmises osas umbes 12 minutit.