Rukkipõhjal kohupiima-õunapirukas
Meeldib
8 1
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Piimatooted, Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg

Rukkipõhjal kohupiima-õunapirukas

8 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

 

Mandlipuruga kroonitud õuna-kohupiimapirukas valmib väikese vaevaga ning pakub söögirõõmu mitmele. Rukkijahu tagab krõbeda ja maitserikka põhja.

Lisa

Koostisosad

  • Koogipõhi:
  • 100
    g võid
  • 1 dl
    suhkrut
  • 2.5 dl
    rukkijahu
  • 0.5 tl
    soola
  • 1 tl
    küpsetuspulbrit
  • Täidis:
  • 250 g
    kohupiima
  • 1 dl
    vahukoort
  • 1 dl
    suhkrut
  • 3 spl
    sidrunimahla
  • 1
    kanamuna
  • Kate:
  • 300 g
    õunu
  • 1 dl
    hakitud mandleid
 

Valmistamisjuhend

Sega toasoe või suhkruga. Teises kausis sega ülejäänud koogipõhja koostisosad. Lisa need suhkruvõile ja näpi taigen ühtlaseks. Mätsi taigen palliks ning jäta külmkappi puhkama, kuni koorid õunad ja valmistad täidise.

Sega täidise ained ühtlaseks massiks. Koori õunad ja viiluta õhukeselt.

Suru taigen 24cm läbimõõduga koogivormi põhja ja külgedele. Kalla peale kohupiimatäidis ning kata see õunaviiludega. Kõige peale puista mandlipuru. Küpseta kooki 200-kraadises ahjus u. 40 minutit või kuni täidis on tahenenud. Vajadusel kata pirukas küpsemise teises pooles foolliumiga, et tainaservad liialt ei tumeneks.