Sidrunine kartuli-sparglisalat
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Eelroog, Euroopa, Vahemere, Itaalia, Sisaldab tsitruseid, Sisaldab laktoosi, Sisaldab piima, Keskmine valmistusaeg, Lihtne valmistada, Suvi, Munavaba, Gluteenivaba, Juur- ja köögiviljad, Taimetoit, Salat

Sidrunine kartuli-sparglisalat

10 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 1 kg
    kartulit
  • 1 kg
    rohelist sparglit
  • 1 purk
    (u 200 g) päikesekuivatatud tomateid
  • 150 g
    parmesani õhukeste laastudena
  • Sidrunivinegrett:
  • 1.3 dl
    külmpressi oliiviõli
  • 0.8 dl
    sidrunimahla
  • 1
    sidruni riivitud koor
  • 2 sl
    kristall-roosuhkrut
  • 1 tl
    meresoolahelbeid
  • paras ports purustatud musta pipart
  • Lisaks:
  • rukolat
 

Valmistamisjuhend

Sega vinegreti koostisained kokku. Pese ja koori kartulid. Keeda need soolaga maitsestatud vees küpseks. Nõruta. Kartulitest kogu niiskuse eemaldamiseks pane potti paar lehte köögipaberit ja lase mõni minut kaane all seista. Lõika pisut jahtunud kartulid viiludeks ja tõsta kaussi. Kalla vinegrett kartulitele.

Koori sparglid ja eemalda puitunud alumine osa. Tükelda sparglid. Keeda spargleid paar minutit soolaga maitsestatud vees. Kalla vesi ära ning loputa sparglid kuuma vee all üle. Tõsta sparglid kartulite peale. Lisa ribadeks lõigatud päikesekuivatatud tomatid ja parmesanilaastud. Kaunista rukolaga.