Pehme peedisupp ja fetamääre
Meeldib
2 3
Sobib mulle
50%


Liigitus

Supp, Taimetoit, Juur- ja köögiviljad, Gluteenivaba, Munavaba, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab piima, Sisaldab laktoosi, Sisaldab tsitruseid, Pearoog

Pehme peedisupp ja fetamääre

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

 

Värske fetajuust sobib hästi pehme peedisupi kaaslaseks.

Lisa

Koostisosad

  • 400 g
    punapeeti
  • 3
    kartulit (200 g)
  • 1
    sibul
  • 2 sl
    võid või õli
  • 1 l
    vett
  • 2
    aedviljapuljongikuubikut
  • 1.5 sl
    veiniäädikat või sidrunimahla
  • 1 tl
    soola
  • 1 tl
    tüümiani
  • 0.2 tl
    purustatud musta pipart
  • 0.5 purki
    (à 150 g) créme fraîche´i
  • Fetajuustumääre:
  • 100 g
    fetajuustu
  • 0.5 purki
    (à 150 g) créme fraîche´i
  • 1
    väike küüslauguküüs
  • veidi purustatud musta pipart
 

Valmistamisjuhend

Koori ja tükelda peedid ja kartulid. Koori ja peenesta sibul. Kuumuta potis rasvaine ja kuumuta selles sibulat. Lisa peedid ja kartulid ning lase neil pisut pehmeneda. Lisa vesi, puljongikuubikud ja veiniäädikas või sidrunimahl. Keeda keskmisel kuumusel kaane all umbes 30 minutit või kuni peedid on pehmed. Maitsesta supp ja lisa crème fraîche. Püreesta saumikseriga. Suru fetajuust kahvliga puruks. Sega juurde créme fraîche ning maitsesta purustatud küüslaugu ja musta pipraga. Paku fetajuustumääret supi juurde.