Lõhe-rukkipirukad
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Eelroog, Kala, Sisaldab muna, Sisaldab laktoosi, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Emadepäev, Isadepäev, Uus aasta, Keskmine valmistusaeg, Lihtne valmistada, Sünnipäev, Sisaldab kala, Piknik

Lõhe-rukkipirukad

20 tükki
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 250 g
    margariini
  • 4 dl
    nisujahu
  • 2 dl
    rukkijahu
  • soola
  • 4 sl
    külma vett
  • Täidis:
  • 100 g
    porrulauku
  • 1 sl
    õli
  • 250 g
    kuumsuitsulõhet
  • soola
  • purustatud musta pipart
  • 2
    kanamuna
  • 1 dl
    crème fraîche´i
  • 1 dl
    piima
  • 2 dl
    riivjuustu
 

Valmistamisjuhend

Näpi külm margariin, jahu ja sool kruubitaoliseks seguks. Lisa külm vesi ja sega kiiresti ühtlaseks tainaks. Vajuta määritud muffinivormide põhjale ja servadele väike tükk tainast. Vajuta tainapõhjadesse kahvliga augud ja tõsta täidise tegemise ajaks külmikusse.

Poolita, loputa ja viiluta porrulauk. Kuumuta seda pannil õlis. Tükelda lõhe. Pane lõhe- ja porrutükid vormidesse. Maitsesta kergelt soola ja pipraga. Sega kokku muna, crème fraîche, piim ja riivjuust. Vala segu vormidesse.

Küpseta pirukaid 225-kraadise ahju keskmises osas 12–15 minutit. Enne vormist väljavõtmist lase pirukatel jahtuda.