Sametine artišokisupp
Meeldib
2 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Supp, Taimetoit, Juur- ja köögiviljad, Gluteenivaba, Munavaba, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab piima, Sisaldab pähkleid, Sisaldab laktoosi, Pearoog

Sametine artišokisupp

6 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 1
    sibul
  • 2
    küüslauguküünt
  • 1 sl
    oliiviõli
  • 2
    pudrukartulit
  • 6 dl
    aedviljapuljongit
  • 2 purki
    (u 390/240 g) artišokisüdameid soolvees
  • 1 purk
    (250 g) mascarpone't
  • 1 tl
    tüümiani
  • soola
  • purustatud musta pipart
  • Peale:
  • 5 sl
    metspähkleid
  • 1
    väike küüslauguküüs
  • 4 sl
    riivitud parmesani
 

Valmistamisjuhend

Koori ja haki sibul ning küüslauguküüned. Kuumuta sibulat ja küüslauku potis õli sees. Koori ja tükelda kartulid. Lisa kartulid koos aedviljapuljongiga potti. Keeda, kuni kartulid on peaaegu pehmed. Nõruta artišokid. Lisa need koos juustuga potti. Lase keema tõusta. Püreesta ning maitsesta tüümiani, soola ja pipraga. Purusta pähklid ja rösti kiiresti kuival kuumal pannil. Haki hulka küüslauguküüs. Tõsta segu kaussi ja lase jahtuda. Sega hulka riivitud parmesan. Paku lisandit supi juurde.