Soe juurvilja-odrasalat
Meeldib
3 2
Sobib mulle
50%


Liigitus

Salat, Taimetoit, Vegan, Juur- ja köögiviljad, Laktoosivaba, Suhkruvaba, Ei sisald. piimatooteid, Munavaba, Lihtne valmistada, Kiire valmistada, Sisaldab teravilja, Sisaldab tsitruseid, Pearoog

Soe juurvilja-odrasalat

4 portsjonit
Kiire valmistada
Lihtne valmistada

 

Juurviljadest, odrast ja piiniaseemnetest saab mitmekülgse maitsva roa, mis sobib nii eraldi söögikorraks kui ka näiteks kana juurde. Värske rukola ja sidrunine kaste toovad esile juurviljade maheda maitse.

Lisa

Koostisosad

  • 1
    värske pastinaak
  • 2
    porgandit
  • tükk kaalikat
  • 2 sl
    oliiviõli
  • soola
  • purustatud musta pipart
  • 2 dl
    täisteraotra
  • 5 dl
    aedviljapuljongit
  • 1 pakk
    (70 g) piiniaseemneid
  • 100 g
    rukolat
  • Kaste:
  • 0.5
    sidruni mahl
  • 2 sl
    oliiviõli
  • 1 sl
    õunaveiniäädikat
  • 1 sl
    vahtrasiirupit
  • purustatud musta pipart
 

Valmistamisjuhend

Koori juurviljad ja lõika kuubikuteks. Tõsta juurviljad ahjuplaadile. Piserda juurviljade peale oliiviõli. Maitsesta kergelt. Küpseta 225-kraadise ahju keskmises osas umbes 20 minutit. Keeda oder pakendil oleva õpetuse järgi aedviljapuljongis küpseks. Nõruta ning loputa üle külma veega. Rösti piiniaseemneid kuival pannil, kuni need saavad pisut värvi. Sega kastme koostisosad omavahel kokku. Pane salatinõusse rukola. Tõsta peale soojad juurviljad ja röstitud piiniaseemned. Nirista peale kaste.